کد خبر: ۹۴۵۳
|
۱۰ آذر ۱۳۹۹ | ۱۲:۳۵

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| از حاج قاسم تا شهید فخری‌زاده؛ سانسور شدید قهرمانان ملی ایران توسط مدعیان آزادی بیان

حذف و سانسور شدید قهرمانان ملی ایرانیان در فضای مجازی توسط شبکه‌های اجتماعی، امروزه به رویه عادی مدعیان حقوق بشر و آزادی بیان تبدیل شده است.




به گزارش «نبض‌فناوری»؛ امداد جمعه 13 دی 1398 تروریست‌های آمریکایی خودروی حامل سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی را در نزدیکی فرودگاه بغداد هدف قرار دادند که بر اثر این اقدام تروریستی، سردار حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و تعدادی از همرزمانش به شهادت رسیدند.

پس از شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همراهانش در بغداد، کاربران شبکه‌های اجتماعی در واکنش به این حرکت تروریستی آمریکا واکنش نشان دادند و با پست‌های مختلفی ابراز همدردی خود را با این فاجعه نشان دادند ولی متأسفانه این پست‌ها به‌صورت گسترده در فیس‌بوک و اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی خارج‌پایه حذف شد و این مسئله واکنش شدید کاربران فضای مجازی در شبکه‌های اجتماعی را به‌دنبال داشت.


استوری‌ها و پست‌های کاربران حکایت از این داشت که اینستاگرام هر پستی را که در آن عکس یا هشتگی از سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی باشد، حذف می‌کند. اینستاگرام نه‌تنها عکس‌های حاج قاسم، حتی نماز خواندن رهبری بر پیکر مطهر شهید سلیمانی و فیلم هوایی از جمعیت میلیونی تهران هم را از صفحات رسمی در اینستاگرام حذف کرد و همچنین صفحات رسانه‌های رسمی کشور در اینستاگرام بسته شد.


البته اینستاگرام فقط به پاک کردن پست کاربران و بستن صفحات خبرگزاری‌ها اکتفا نکرد و هر صفحه پردنبال‌کننده‌ای را که در آن اسمی از حاج قاسم بود، بست؛ مثل صفحه آستان قدس رضوی با نیم‌میلیون مخاطب که پس از پوشش مراسم تشییع شهید حاج قاسم سلیمانی در حرم مطهر رضوی بسته شد، یا صفحه سیداحمد خمینی که بیش از 900 هزار فالوئر داشت. اینستاگرام حتی صفحه رسمی جشنواره فیلم فجر را به‌دلیل انتشار خبر اهدای تندیس سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از دسترس خارج کرد!


البته این سانسور شدید منحصر به رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها نبود؛ بلکه در همین زمینه بسیاری از هنرمندان در صفحه رسمی خود در اینستاگرام چندین پست در رابطه با شهادت سپهبد قاسم سلیمانی گذاشتند که اینستاگرام اقدام به حذف این پست‌ها کرد، پست‌هایی که در همان ساعت اولیه از سوی اینستاگرام و از صفحاتی که تیک آبی و فالوئر بالا داشتند حذف شد اما بعضی از هنرمندان بار دیگر با تکرار پست‌هایشان به این کار این شبکه اجتماعی اعتراض کردند. بهاره رهنما، محمدرضا شریفی، رضا صادقی، لیلا اوتادی، رامبد جوان و احسان علیخانی تعدادی از هنرمندانی بودند که پست‌هایشان درباره شهید حاج قاسم سلیمانی توسط اینستاگرام حذف شد.


در آن وضعیت، سخنگوی شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و اینستاگرام اعلام کردند علت حذف برخی پست‌های مرتبط با شهید قاسم سلیمانی، تعهدات این شبکه‌ها در قبال تحریم‌های دولت آمریکا علیه ایران بوده است که شامل تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و فرماندهان آن هم می‌شود.


اما کمتر از یک سال از شهادت حاج قاسم سلیمانی، دقیقاً این رویه در پی ترور دانشمند هسته‌ای شهید دکتر محسن فخری‌زاده، دوباره تکرار شد و شبکه اجتماعی اینستاگرام در اقدامی مغرضانه و خلاف آزادی بیان، جلوگیری از انتشار پست‌های مرتبط با این ترور ناجوانمردانه را در دستور کار قرار داد و این مسئله اعتراض کاربران فضای مجازی را به‌دنبال داشت.


برای نمونه استوری نورایی توسط اینستاگرام حذف شد. این بازیگر سینما و تلویزیون بعد از شهادت دکتر فخری‌زاده در یک استوری، بقیه بازیگران و سلبریتی‌ها را دعوت به واکنش نشان‌دادن کرد و از آنها خواست که هر نوع تروریسم را محکوم کنند. اما چند ساعت بعد از این اتفاق، اینستاگرام، استوری وی را پاک کرد!


او در واکنش به این اقدام سخیف و ناپسند شبکه اجتماعی مدعی آزادی بیان، این بار نوشته‎ای را به‌همراه تصویری از پرچم پرافتخار ایران اسلامی منتشر کرد و نوشت:


اینستاگرام محترم!


استوری که حذف شد کاملاً ضد ترور و جنگ‌طلبی بود!!


این پست جهت اعتراض به نقض آزادی بیان از طرف مدعیان آزادی بیان منتشر شده و بهترین عکس برای آن پرچم کشور عزیزم خواهد بود…


بماند به‌یادگار…


متأسفم برای کسانی که با ننگین شمردن ترور و جنگ مخالفند!!




منبع: تسنیم

ارسال نظرات
در جلسه بررسی آخرین وضعیت فیبرنوری قم مطرح شد؛ پوشش کامل فیبرنوری استان قم ظرف یک هفته آینده انجام می شود
پژوهش جدید «دانشگاه ایالتی واشنگتن» نشان داد استفاده از ChatGPT برای ارزیابی مشکل قلبی عاقلانه نیست!
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 16 اردیبهشت 1403 زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
همزمان با نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
وبگردی